چکیده این مطلب : انتشار : 1403/10/12 2 نظر باربیکیو بخش بزرگی از غذاخوری های تابستانی است. چه به سراغ کبابپزی زغالی، برقی یا گازی بروید، گزینههای بیشماری وجود دارد و انواع افزودنیها از جمله سنگهای گدازه، درپوشهای دودی و انواع کبابهای باربیکیو وجود دارد. ما هر آن چیزی را که برای انتخاب کباب ایدهآل باید بدانید، را نمیدانیم، پس بیایید با هم با باربیکیو و کبابپز آشنا شویم!
در یک آپارتمان زندگی می کنید و می خواهید در بالکن کباب کنید؟ با همسایگان خود رابطه خوبی داشته باشید و به سراغ کباب پز برقی بروید. در صورت نیاز حتی می توانید آن را در داخل خانه ببرید!
آیا باغ یا پاسیو دارید و عاشق گوشت چوبی با طعم های میوه ای مانند تاک انگور هستید؟ به کباب زغالی بروید و درب آن را اضافه کنید تا دودی خود را ایجاد کنید - اما به خاطر داشته باشید که تمیز کردن می تواند دردسرساز باشد!
خودتان را یک سرآشپز برتر می دانید؟ آیا غذاهای سالم تر و کنترل بیشتری بر روی کباب های خود ترجیح می دهید؟ یک باربیکیو گازی انتخاب کنید اما به خاطر داشته باشید که این کبابپزها گرانتر هستند و فضای بیشتری را اشغال میکنند.
مهم نیست که چگونه باربیکیو شما روشن می شود، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
اندازه سطح پخت و پز باید با تعداد افرادی که تمایل دارید برای آنها آشپزی کنید مطابقت داشته باشد.
لوازم جانبی اضافی (مانند چرخ دستی، قفسه های گرم کننده و درب) می توانند کیفیت پخت و پز را افزایش داده و استفاده از باربیکیو را دلپذیرتر کنند.
یک باربیکیو با کیفیت بالا البته قیمت بالاتری همراه خواهد داشت.
انواع باربیکیو
از هر باربیکیویی می توان برای پختن جشنی برای لذت بردن با دوستان استفاده کرد. اما مدل های مختلف همه از نظر نگهداری، زمان آماده سازی و روش های پخت متفاوت هستند.
کبابپزها بر اساس منبع سوختشان دستهبندی میشوند که سه نوع اصلی آن عبارتند از: کبابپزهای زغالی (یا هیزمسوز)، برقی و گازی.

این باربیکیوهای سبک روستایی که گزینه ای کلاسیک و جاودانه هستند، طعم های اصیل و عطرهای وسوسه انگیز را ارائه می دهند. کباب های زغالی ممکن است روی چرخ دستی ها، چرخ های چرخان یا در جای خود ثابت شوند و در اندازه های مختلف موجود هستند. اما قبل از شروع کباب کردن، باید آتش بزنید و منتظر بمانید تا اخگر ظاهر شود - که به شما زمان می دهد تا نوشیدنی ها را وارد کنید!

باربیکیوهای گازی برای پخت و پز سالم مناسب هستند و استفاده از آنها راحت تر است. این کبابپزها که معمولاً روی چرخ دستیها نصب میشوند، دارای یک یا چند مشعل برای توزیع یکنواخت گرما و پخت دقیق هستند. باربیکیوهای گازی نیز زمان گرم شدن سریعی را ارائه می دهند. سوخت آنها معمولاً با گاز پروپان یا بوتان تأمین می شود که قوطی های یدکی آن را می توان به راحتی در چرخ دستی باربیکیو ذخیره کرد. بدنه این باربیکیوها را می توان با سنگ های گدازه ای پر کرد تا گرما پخش بهتری شود.

باربیکیوهای برقی که روی پاها نصب می شوند یا روی میز قرار می گیرند، به راحتی قابل استفاده هستند و برای ساکنان شهر یا هرکسی که فضایی برای مدل های گازی یا زغالی حجیم ندارند، مناسب تر است. این باربیکیوها با استفاده از عنصر گرمایش، تنظیمات دقیق دما را ارائه می دهند. آنها کاربردی، جمع و جور، سبک وزن هستند و زمان پخت سریعی را فراهم می کنند.

ویژگی های اصلی باربیکیو گازی
کبابپزهای گازی پیچیدهتر از مدلهای دیگر هستند، اما چندین مزیت مهم دارند:
زمان گرم کردن سریع: به شما امکان کنترل بیشتر بر پخت و پز می دهد.
توزیع یکنواخت گرما: هنگامی که کباب با درب پوشانده می شود، می تواند به عنوان یک اجاق همرفت عمل کند که برای پختن سبزیجات یا گراتن ایده آل است.
پخت و پز سالم تر: هیچ دود مضری در طول پخت و پز تولید نمی شود (مثلاً برخلاف کباب های زغالی).
تمیز کردن و نگهداری آسان: فقط مشعل ها نیاز به بررسی هر از گاهی دارند. سایر مراقبت های معمول بسیار ساده است.
احتراق پیزو به عنوان استاندارد: این یک سیستم احتراق ایمن است زیرا هیچ محصول قابل اشتعال مورد نیاز نیست.
مصرف انرژی پایین: انرژی این کبابپزها با گاز تامین میشود که به اندازه اجاق گاز کارآمد انرژی میدهد. اگر در خانه اجاق برقی دارید، حتی می توانید به جای اجاق سنتی، یک اجاق باربیکیو درست کنید.
برای انتخاب کباب پز گازی مناسب باید فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:
تعداد مشعلها: معمولاً 3 یا 4 عدد. مشعلها توزیع یکنواخت گرما و تنظیمات مختلف دما را ارائه می دهند.
قدرت نامی این باربیکیوها متفاوت است و بسته به تعداد مشعل ها می تواند تا 16 کیلو وات برسد.
سطح پخت ممکن است از یک تابه و یک یا چند قفسه گریل تشکیل شده باشد. اگر کباب پز شما از دو توری چدنی تشکیل شده است، می توان یکی را با یک کباب پز با پلانچا جایگزین کرد.
توری ها یا صفحات داغ را می توان از چدن لعابی برای توزیع بهتر گرما و طول عمر بیشتر ساخت. فولاد لعاب دار سریعتر گرم می شود اگرچه در طول زمان مقاومت کمتری دارد. اگر رده بالا میخواهید، به سراغ کروم بروید!
بدنه ای با پوشش مینا باعث بهبود گردش گرما می شود.
برای دودی کردن می توان از هود استفاده کرد. اینها معمولاً با یک دماسنج برای نظارت بر دمای داخل فر ارائه می شوند.
این قاب می تواند از فولاد رنگ شده یا ضد زنگ ساخته شود، اگرچه فولاد ضد زنگ کیفیت بالاتری را ارائه می دهد.
این چرخ دستی میتواند دارای قفسههای جانبی، فضای ذخیرهسازی زیر بدنه باربیکیو، مکانی برای نگهداری کپسولهای گاز، قفسههای حوله یا قابلمه، دو یا چهار چرخ برای حمل و نقل و سایر لوازم جانبی (جای ادویه و غیره) باشد. این می تواند از فولاد ضد زنگ، فولاد رنگ شده، چوب یا ترکیبی از مواد ساخته شود.
اکثریت قریب به اتفاق باربیکیوهای گازی مجهز به یک ترموکوپل هستند که در صورت نبود شعله، جریان گاز را قطع می کند. بسیاری از باربیکیوها همچنین دارای چربی گیر هستند، به ویژه مدل های ترکیبی. هر مشعل توسط یک دستگیره گاز کنترل می شود و با استفاده از سیستم جرقه زنی پیزو مشتعل می شود.
باربیکیوهای گازی برای استفاده در فضای باز عالی هستند. پروپان بهترین گزینه گازی است زیرا در برابر دماهای پایین بسیار مقاوم تر است زیرا بوتان در هنگام صفر شدن دما یخ می زند.
باربیکیوهای برقی دستگاه های بسیار ساده تری هستند. آنها با استفاده از یک عنصر حرارتی که دمای یکنواخت را در زیر شبکه پخت و پز ایجاد می کند، کار می کنند. تفاوت کیفیت بین دو باربیکیو برقی به مواد استفاده شده و نوع پرداخت ارائه شده برمی گردد.
کبابپزهای برقی که مجهز به یک توری کامل یا نیمه ساخته شده از چدن یا فولاد لعابی هستند، کاملاً شبیه کورههای پلانچا هستند و دارای دو مشعل هستند که با دستگیرههای جداگانه کنترل میشوند.
باربیکیوهای برقی معمولاً دارای توانی معادل 2000 وات هستند که معمولاً برای سطح پخت و پز کاملاً کافی است.
آنها کنترل دقیق دما را ارائه می دهند اما نسبت به مدل های گازی برای گرم شدن بیشتر طول می کشد. گرما توسط یک عنصر گرمایش توزیع و به گردش در می آید. برخی از مدل ها مجهز به سینی آب هستند تا از دود ناشی از چکیدن چربی جلوگیری شود. این آب همچنین به جلوگیری از خشک شدن گوشت کمک می کند.
فریم های برقی باربیکیو را می توان از فولاد ترموپلاستیک یا میناکاری شده ساخته شده و ساختار آن معمولاً از فولاد اپوکسی ساخته شده است.
توری پخت و پز معمولاً از فولاد نیکل اندود ساخته شده است، اگرچه فولاد ضد زنگ کیفیت بالاتری را ارائه می دهد.
برخی از باربیکیوهای برقی دارای هود برای محدود کردن اتلاف گرما هستند، اما این موارد معمولا یافت نمی شوند.
همه باربیکیوهای برقی مجهز به ترموستات برای کنترل بهتر دما هستند و همچنین معمولاً دارای یک سینی آلومینیومی قابل جابجایی برای جمع آوری چربی هستند. ثبات یک عامل مهم در باربیکیوهای برقی به دلیل ساختار سبک وزن آنها است. یک پایه گسترده و سنگین ترجیح داده می شود.
بزرگترین مزیت باربیکیوهای برقی این است که برای استفاده در فضای داخلی و خارجی مناسب هستند. بسته به مدل، آنها ممکن است دارای پایه های قابل جابجایی باشند که حرکت آنها را آسان می کند. برخی از مدل ها را حتی می توان بالای یک میز قرار داد!
باربیکیوهای ذغالی در سبک های مختلف تولید می شوند و معتبرترین تجربه باربیکیو را ارائه می دهند. سطح کیفیت آنها به مواد مورد استفاده در ساخت آنها، اندازه آنها و میزان استفاده آسان آنها بستگی دارد.
بدنه گریل را می توان از فولاد یا چدن (که دومی دوام بیشتری دارد) ساخته شده است. ضخامت فلز به شما ایده می دهد که کباب چقدر ماندگار و پایدار خواهد بود.
قفسه گریل می تواند از فولاد نیکل اندود یا حتی بهتر از فولاد ضد زنگ ساخته شود.
قاب اغلب از فولاد با پوشش پودری ساخته شده است و می تواند در جای خود ثابت شود یا بر روی چرخ ها نصب شود.
برخی از کبابها دارای یک ظرف خاکستر برای راحتی بیشتر و تمیز کردن آسانتر هستند.
آنها همچنین می توانند تنظیم ارتفاع گریل یا شبکه گرم کردن را ارائه دهند.
همچنین باید به لوازم جانبی اضافی مانند تف دستی یا باطری، سیستم تهویه برای نگه داشتن اخگرها، چرخ دستی حاوی قفسه های نگهداری یا قلاب ظروف فکر کنید.
دودی کردن روی باربیکیو
شما همچنین می توانید از کباب های زغالی به عنوان دودی استفاده کنید. در این مورد، آنها به یک درب و یک دریچه برای استخراج دود مجهز هستند (عمدتاً در مدل های بزرگتر مشخص شده است).
کباب پزها با گزینه دود کردن غذا عمدتاً به صورت دو نیم سیلندر (هر کدام حدود 50 سانتی متر) با سطح پخت و پز در وسط عرضه می شوند. چربی گیرها معمولاً تهیه می شوند و می توان آنها را در مرکز پایه باربیکیو پیدا کرد. این کبابها گریل سنتی را ارائه میدهند و به شما این امکان را میدهند که بسته به نوع چوبی که استفاده میکنید، طعمهای دودی مختلفی را به غذای خود اضافه کنید. یک دماسنج بر روی درب باربیکیو به شما کمک می کند تا مراقب دما باشید.
البته مواد و روش های پخت مهم ترین فاکتورهایی هستند که باید در نظر گرفته شوند. با این وجود، باید به اندازه کلی و ظرفیت پخت کباب خود نیز توجه ویژه ای داشته باشید. به هر حال، اگر میخواهید برای ده سوسیس بپزید و کبابتان فقط چهار سوسیس را در آن واحد سرو کند، ممکن است مهمانهایتان در خوردن تنقلات زیاده روی کنند و در نهایت اشتهایشان را از بین ببرند!

باربیکیوهای آجری یا سیمانی محکم و سنگین به فضای اختصاصی خود در باغ نیاز دارند زیرا باید روی یک پایه محکم (مثلاً یک دال بتنی) ثابت شوند.
به طور سنتی، کباب های سنگ تراشی با چوب یا زغال چوب استفاده می شود. با این حال، قاب سنگ ثابت می تواند هر نوع باربیکیو را در خود جای دهد. این سازه ها می توانند از موارد زیر ساخته شوند:
سنگ: در این صورت اگر می خواهید از مواد محافظت کنید، باید یک بدنه گریل جداگانه اضافه کنید.
آجر: گزینه ای کمتر جذاب است اما مقاومت بهتری در برابر گرمای شدید دارد. باربیکیوهای ساخته شده از آجر آتش نشانی توزیع یکنواخت گرما را برای پخت و پز با کیفیت بالاتر ارائه می دهند. این آجرهای ویژه می توانند تا دمای 1000 درجه را تحمل کنند.
بتن هوادهی: یک بار دیگر، اکیداً توصیه می شود برای محافظت از سازه در برابر گرما، بدنه گریل فلزی را به بلوک های خود اضافه کنید. این ماده یک ساختار کباب پز نسبتا سبک – هرچند قوی – را تشکیل می دهد.
باربیکیوهای سنگ تراشی اشکال مختلفی دارند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:
شومینه بسته یا باز؛
یک تنوره جداگانه با یک محفظه احتراق در زیر؛
فضای ذخیره سازی چوب و زغال چوب؛
میز کار برای تهیه غذای شما؛
براکت های شبکه.
باربیکیوهای سنگ تراشی معمولاً بدون توری عرضه می شوند و همچنان می توانند به راحتی بیش از 400 کیلوگرم وزن داشته باشند!
چه در نهایت یک باربیکیو چوبی، گازی یا برقی انتخاب کنید، انتخاب شما باید بر اساس چهار معیار زیر باشد:
اندازه سطح پخت و پز؛ باربیکیوهای روی چرخ دستی یا آنهایی که از سنگ ساخته شده اند، سطح پخت و پز بزرگتری را ارائه می دهند.
قدرت گرمایش؛
مصالح ساختمانی: چدن، سنگ، آجر و بتن هوادهی مقاومت حرارتی بیشتری دارند در حالی که فولاد ضد زنگ مقاومت بهتری در برابر زنگ زدگی دارد.
لوازم جانبی موجود: اگر کباب پز شما در بیرون نگهداری می شود، از یک پوشش ضد آب برای محافظت از آن در برابر عناصر استفاده کنید.
چه بخواهید یک باربیکیو ثابت یا قابل حمل داشته باشید و هدفتان غذا دادن به پنج نفر باشد یا ده نفر، انتخاب شما در نهایت به ترجیحات سبک و سایر نیازهای شخصی شما بستگی دارد. اما اگر به دنبال یک باربیکیو ماندگار هستید، از هزینه صرفه جویی نکنید: هیچ فایده ای ندارد که یک سال در سال یک کباب جدید بخرید، فقط برای اینکه مشعل ها در پایان هر تابستان خراب شوند... کباب یک وسیله پخت و پز است. در نوع خود، بنابراین آن را با دقت انتخاب کنید. و اگر تصمیم دارید که ترجیح می دهید یک کباب پز پلانچا داشته باشید، طیف وسیعی از مدل های گازی یا برقی را برای انتخاب دارید!
ممنون