این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد گازاکس کاملا محفوظ می باشد

0

16 مورد مهم در استفاده از باربیکیو برای داشتن غذایی بهتر

16 مورد مهم در استفاده از باربیکیو برای داشتن غذایی بهتر
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/06/28 0 نظر

آشپزی با باربیکیو ریزه‌کاری‌هایی دارد که اگر می‌خواهید در پختن غذاهای کبابی استاد شوید، باید به آن‌ها تسلط داشته باشید. ما در ادامه، انواع نکات و ترفند‌های مختلف برای کبابی کردن یک غذا روی باربیکیوی محبوبتان ارائه می‌دهیم. از همبرگرهای آبدار گرفته تا استیک‌های کاملا پخته شده، این راهنما را دنبال کنید و در کمترین زمان به استاد آشپزی با باربیکیو تبدیل شوید. پختن غذا روی آتش به دوران باستان باز می‌گردد. 

16 مورد از جزییات استفاده از باربیکیو برای داشتن غذایی بهتر در دورهمی‌ها 

کباب کردن اساسا روش اصلی پخت و پز است. درست است که ما در مورد نحوه پختن غذا روی آتش کمی ‌پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر شده‌ایم، اما ایده‌ی اصلی هنوز هم همان است. گوشت‌ها و سبزیجات کبابی شده روی شعله‌های داغ به آن‌ها طعمی فوق‌العاده می‌دهند و طرفداران زیادی دارند. 

شما می‌توانید از این راهنما برای آشپزی با باربیکیو گازی یا باربیکیو ذغالی استفاده کنید. فرقی نمی‌کند که برای کار با باربیکیو، مبتدی باشید یا حرفه‌ای. این ترفندها و ریزه‌کاری‌ها، شما را در امر کباب پزی پیشرفت می‌دهد.  


1. همیشه از داغ بودن باربیکیو مطمئن شوید.


گذاشتن انواع پروتئین روی یک باربیکیوی داغ باعث می‌شود که بخش بیرونی آن حالتی فوق‌العاده داشته باشد و گوشت در مرکز کاملا آبدار بماند. همچنین داغ بودن باربیکیو، از چسبیدن غذا به رنده‌ها جلوگیری می‌کند و برای ایمنی حین پخت و پز لازم است.
افزودن گوشت به یک باربیکیوی داغ، به از بین بردن باکتری‌ها کمک می‌کند. پس باربیکیو را همیشه با درب بسته گرم کنید تا به سرعت به دمای دلخواه شما برسد. بسته به نوع باربیکیو و دما، 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد تا گرم شود، بنابراین طبق زمان مورد نظر، برای آشپزی و پخت غذا برنامه ریزی کنید.


• حرارت کم – باربیکیو باید بین 250-300 درجه فارنهایت باشد.
• حرارت متوسط – باربیکیو باید بین 300-350 درجه فارنهایت باشد.
• حرارت متوسط بالا – باربیکیو باید بین 350-400 درجه فارنهایت باشد.
• حرارت زیاد – باربیکیو باید بین 400-450 درجه فارنهایت باشد.


2. کار را با یک باربیکیو تمیز شروع کنید.


این باعث می‌شود که طعم هر چیزی که می‌پزید در بهترین حالت خود باشد و با طعم‌های باقی‌مانده از آنچه آخرین بار روی باربیکیو پخته‌اید مخلوط نشود. همچنین به جلوگیری از چسبیدن غذا به باربیکیو کمک می‌کند.
ما توصیه می‌کنیم باربیکیو را در حالی که گرم است با یک برس محکم تمیز کنید. وقتی تکه‌های کوچک باقی مانده از آخرین کباب‌پزی گرم می‌شوند، جدا کردن آن‌ها از سطوح یا رنده‌ها بسیار آسان‌تر است! برای تمیز نگه داشتن باربیکیو، توصیه می‌کنیم بلافاصله بعد از هر بار استفاده و قبل از خاموش کردنش، باربیکیو را تمیز کنید.
برس باربیکیو ندارید؟ برای تمیز کردن باربیکیو از یک تکه فویل توپی استفاده کنید. اگر زمانی که باربیکیو گرم است آن را تمیز می‌کنید، توپ فویل را با انبر نگه دارید تا انگشتانتان نسوزند!


3. رنده‌های باربیکیو را روغن بزنید.


این به جلوگیری از چسبیدن گوشت‌های بدون چربی به باربیکیو کمک می‌کند. از آنجایی که اسپری روغن روی باربیکیو می‌تواند باعث شعله ور شدن آن شود، توصیه می‌کنیم از استفاده از آن روی باربیکیو خودداری کنید. به جای آن، روی یک حوله کاغذی روغن بریزید، سپس با استفاده از انبر حوله را روی رنده باربیکیو بمالید.
اگر می‌خواهید حین پخت و پز روغن روی دست و بالتان نپرد، یک تکه فویل نچسب مخصوص باربیکیو را روی باربیکیو قرار دهید و غذای خود را مستقیما روی فویل بپزید. نگران نباشید، غذا همچنان کبابی خواهد شد و همان طعم دلچسبی که از آن انتظار داریم را خواهد گرفت.
یک نکته‌ی جالب دیگر، می‌توانید یک سیب زمینی را از وسط نصف کنید و قسمت بریده شده سیب زمینی را روی رنده‌های باربیکیو داغ بمالید، این کار باعث می‌شود باربیکیو به طور طبیعی نچسب باشد و نیازی به استفاده از فویل مخصوص باربیکیو نداشته باشید. 


4. غذا را جابجا نکنید و درب باربیکیو را باز نکنید!


در طول فرآیند پخت، بیشتر غذاها را فقط یک بار باید برگردوند. جابجایی غذا حین آشپزی با باربیکیو باعث می‌شود غذا به طور یکنواخت پخته نشود و به کل زمان پخت اضافه شود.
از آنجایی که شما فقط باید یک بار غذای خود را برگردانید، پس در آن باربیکیو را هم بسته نگه دارید. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که باربیکیو به اندازه کافی داغ می‌شود تا غذای شما سریع‌تر پخته شود، زمان پخت را تسریع می‌کند و از خشک شدن و جزقاله شدن گوشت جلوگیری می‌کند. همچنین با محدود کردن اکسیژن ورودی به باربیکیو از شعله ور شدن منبع سوخت جلوگیری می‌شود.
5. از دماسنج غذا برای بررسی دمای ایمن و مطلوب استفاده کنید.
ایمنی مواد غذایی بسیار مهم است. شما همیشه باید از این مطمئن شوید که غذای روی باربیکیو در دمای مطمئنی پخته می‌شود. از دماسنج فوری استفاده کنید تا مطمئن شوید که گوشت با دمای مناسب روی باربیکیو پخته می‌شود.
• گوشت گاو آبدار : 125 درجه فارنهایت
• گوشت گاو پخته شده : 160 درجه فارنهایت
• برگر با گوشت چرخ کرده : 160 درجه فارنهایت
• گوشت خوک : 145 درجه فارنهایت
• مرغ : 165 درجه فارنهایت


به یاد داشته باشید که بعد از خارج کردن گوشت از باربیکیو، دما در آن 5 تا 10 درجه افزایش می‌یابد، به این روش پخت انتقالی گفته می‌شود، بنابراین هنگام خارج کردن گوشت از باربیکیو به آن توجه کنید.


6. بعد از بیرون آوردن گوشت از باربیکیو اجازه دهید استراحت کند.


بسته به نوع گوشت، اجازه دهید که حداقل 5-15 دقیقه استراحت کند و سپس آن را برش دهید. یک تکه بزرگ گوشت، نسبت به یک استیک کوچکتر، مانند یک فیله، به زمان استراحت بیشتری نیاز دارد.
استراحت دادن به گوشت اجازه می‌دهد تا لعاب در سراسر گوشت پخش شود و یک تکه گوشت آبدارتر و لطیف‌تر داشته باشید. توصیه می‌کنیم که در این زمان، گوشت را با یک تکه فویل بپوشانید تا حین توزیع مجدد آب، گوشت گرم بماند.


7. دستورالعمل‌های ایمنی مواد غذایی را دنبال کنید.


با استفاده از تخته‌ها و ظروف جداگانه برای غذاهای خام و پخته از آلودگی متقابل جلوگیری کنید.
همیشه گوشتی که در مواد طعم‌دار خوابانده‌اید را در یخچال قرار دهید. هیچ‌وقت هم آن مواد را نخورید. مگر اینکه جوشانده شده باشد تا همه باکتری‌ها از گوشت خام پاک شوند.


8. از سبد باربیکیو استفاده کنید.


برای غذاهایی که ممکن است از داخل رنده‌ها بیفتند و باعث شعله ور شدن باربیکیو شوند، از یک سبد مخصوص استفاده کنید. اینها برای کباب کردن سبزیجات و میوه‌های خرد شده بسیار مفید هستند.
اگر غذایی که داخل سبد میفتد از قبل به روغن آغشته نشده است، حتما سبد را چرب کنید تا از چسبیدن مواد به آن جلوگیری شود.


9. اطلاع از پخت مستقیم یا غیر مستقیم غذا


تکه‌های کوچک‌تر گوشت که پخت آن‌ها 20 دقیقه یا کمتر طول می‌کشد، باید روی حرارت مستقیم کباب شوند، در حالی که تکه‌های بزرگ گوشتی که پختن آنها بیش از 20 دقیقه طول می‌کشد، باید روی حرارت غیر مستقیم کباب شوند. برای مثال، نوارهای باریک ژامبون باید روی حرارت مستقیم پخته شود، در حالی که دنده‌ها باید با حرارت غیر مستقیم پخته شوند.
آشپزی با حرارت غیر مستقیم دقیقا به چه معناست؟ یعنی نیمی‌ از باربیکیو گرم می‌شود، ولی نیمی‌ دیگر گرم نمی‌شود. در این حالت، گوشت را باید روی بخشی که حرارت ندارد بگذارید تا از طرف دیگر که گرم می‌شود به طور غیر مستقیم بپزد.
دمای باربیکیو برای کباب کردن غیر مستقیم باید حدود 350 درجه فارنهایت باشد. بسیار مهم است که هنگام پخت غیرمستقیم، در باربیکیو را بیش از یک یا دو بار باز نکنید. باز کردن منظم در باربیکیو می‌تواند دمای غیر مستقیم را تا حد زیادی کاهش دهد و تغییرات شدید دما در طول فرآیند پخت می‌تواند باعث خشک شدن گوشت شود.


10. در پایان فرآیند کباب کردن، سس را به گوشت اضافه کنید.


اگر قصد دارید گوشت را با سس یا لعاب بپزید، همیشه این کار را در 5 دقیقه آخر زمان پخت انجام دهید. اضافه کردن یک لعاب یا سس باربیکیو در مراحل اولیه پخت و پز، به خصوص سس‌هایی که به شکر آغشته‌اند، می‌توانند باعث سوختن گوشت و چسبیدن آن به باربیکیو شوند.


11. استیک‌ها را زودتر از یخچال بیرون بیاورید


وقتی که قصد دارید استیک‌ها را کبابی کنید، آنها را از یخچال خود بیرون بیاورید و بگذارید 20 تا 30 دقیقه در دمای اتاق بماند و سپس آنها را روی باربیکیو بگذارید. یکی از نکات رسیدن به استیکی عالی، پختن آنها در دمای بالا برای مدت کوتاهی است و پخت استیک‌هایی که تازه از یخچال بیرون آمده‌اند، زمان بیشتری طول می‌کشد. البته مطمئن می‌شوید که داخل گوشت خنک است، اما سرد نیست.


12. گوشت را مزه دار کنید 


استیک‌های ضخیم به چاشنی زیادی نیاز دارند، بنابراین حتما قبل از کباب کردن آنها را با نمک، فلفل و هر چاشنی دیگری که دوست دارید مزه دار کنید. یک قانون خوب برای آشپزی‌های خانگی این است که گوشت را دو برابر مقداری که فکر می‌کنید لازم است نمک بزنید.


13. برای استفاده از باربیکیو عجله نکنید


وسوسه انگیز است که بلافاصله بعد از روشن کردن باربیکیو، شروع به پخت و پز کنید، اما اگر زمان بگذارید تا کل باربیکیو خوب داغ شود، نتایج بهتری خواهید گرفت! برای اندازه گیری حرارت آتش، دست خود را حدود چهار اینچ بالای رنده باربیکیو بگیرید و شروع به شمردن کنید. اگر خیلی داغ شده باشد، تا شماره‌ی دو یا سه دوام خواهید آورد و دستتان را عقب می‌کشید. اما اگر هنوز خوب داغ نشده باشد، تا شماره‌ی چهار الی ده مجبورید صبر کنید. 


14. نقاط داغ را تشخیص دهید


حین آشپزی با باربیکیو، غذا را در وسط، یعنی جایی که حرارت بالاتر است بپزید، سپس آن را به لبه‌های کناری باربیکیو منتقل کنید تا بدون سوختن بپزد. 


15. نحوه‌ی کنترل شعله‌ها را بدانید


یکی از اتفاقاتی که حین آشپزی با باربیکیو میفتد، شعله‌ور شدن آن است و بسیار هم رایج است. در این هنگام شما باید بدانید که چه کار کنید. ما در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:
• غذا را از نقطه‌ی داغ به نقطه‌ی متوسط منتقل کنید تا شعله‌ها فروکش کنند.
• درب باربیکیو را ببندید تا شعله‌ها خاموش شود. (اگر روی باربیکیو ذغالی کار می‌کنید، دریچه‌های بالا و پایین را ببندید.)
• با یک بطری، روی باربیکیو آب اسپری کنید تا شعله کمتر شود. (در این روش مراقب باشید، زیرا آب ممکن است خاکستر را تحریک کند یا حتی باعث گسترش آتش شود.)
• اگر هیچ کدام از روش‌های بالا جواب نداد، مقدار زیادی جوش شیرین را روی آتش بریزید تا خفه شود.


16. از سیخ استفاده کنید


اگر وقتتان کم است، تکه‌های بزرگ گوشت را به قطعات کوچکتر برش دهید و آن‌ها را به سیخ بکشید! در اینجا چند نکته‌ی دیگر برای سیخ کردن گوشت‌ها آورده شده است:
• از دو سیخ استفاده کنید و گوشت را به هر دو بکشید تا صاف بماند. (این به ویژه هنگام پختن میگو، مرغ و سایر گوشت‌هایی که تمایل به جمع شدن دارند مفید است.)
• همه‌ی سیخ‌ها را باهم روی باربیکیو نگذارید- بین هر کدام فاصله بگذارید تا هوای گرم برای پخت و پز به طور یکنواخت در گردش باشد.
• گوشت و سبزیجات را روی سیخ‌های جداگانه بپزید. (ترکیب آنها اغلب منجر به پختن بیش از حد سبزیجات می‌شود.)
• سیخ‌های خوراکی را امتحان کنید! به جای سیخ چوبی یا فلزی، از شاخه‌های رزماری تازه (مناسب برای گوشت بره)، چوب دارچین (مناسب برای گوشت خوک)، یا ساقه‌های لیمو (مناسب برای مرغ، میگو و اره ماهی) عوض کنید.
چند نکته‌ی دیگر
• هرگز گوشت را وقتی روی باربیکیو است با کفگیر صاف نکنید. این کار طعم و لعاب گوشت را از بین می‌برد و در نهایت، گوشتی کم مزه خواهید داشت. 
• از قرار دادن غذاهای سرد روی باربیکیو خودداری کنید. بگذارید گوشت به مدت 30 دقیقه روی پیشخوان به درجه حرارت برسد، این به پخت یکنواخت‌تر کمک می‌کند.


سخن آخر 


ما در این مقاله، تلاش کردیم تمام ریزه‌کاری‌های آشپزی با باربیکیو را در اختیارتان قرار دهیم تا شما، با آرامش و در کمترین زمان به استاد کباب‌پزی تبدیل شوید. نکاتی که در این مقاله ذکر شده است، واقعا کارآمد هستند و از شما یک حرفه‌ای می‌سازند. پس اگر می‌خواهید حسابی با آشپزی خودنمایی کنید و مهارتتان را به رخ اطرافیان بکشید، از نکاتی که در این راهنما گفته شده استفاده کنید. 
البته به یاد داشته باشید که برای اینکه تمام اینکارها را عملی کنید، به یک باربیکیوی مناسب، کارآمد و باکیفیت نیاز دارید. به هر حال، همانطور که برای آشپزی مواد اولیه‌ی باکیفیت لازم است، به یک اجاق کباب‌پزی باکیفیت هم، نیاز دارید. 
ما در گازاکس، بهترین و باکیفیت‌ترین محصولات باربیکیو را، با بهترین مهندسی طراحی و تولید می‌کنیم و بدون واسطه، به فروش می‌رسانیم. شما با خرید از گازاکس، می‌توانید هم یک باربیکیوی استاندارد داشته باشید، هم از گارانتی کامل و کیفیت بالای آن بهره ببرید. گازاکس با بهره‌برداری از مهندسی خارجی در تولید یک باربیکیوی استاندارد، کامل‌ترین تولید ملی را طی زحمت، تلاش و دقت فراوان کارکنان ارائه می‌دهد. 

 

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات