اگر میپرسید از سس باربیکیو در چه غذاهایی استفاده میشود باید به شما بگوییم سس باربیکیو برای مرغ، جوجه کباب، استیک، سوخاری، سیب زمینی و انواع غذاهای فست فودی استفاده میشود. مواد لازم برای تهیه این سس در دستورهای مختلف متفاوت است، اما پایه اصلی در اکثر رسپیها شامل سرکه، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ یا مایونز و یا ترکیبی از این دو سس است. پودر پیاز، ادویههایی مانند خردل و فلفل سیاه و شیرینکنندههایی مانند شکر یا ملاس هم در طعم دادن به این سس بسیار مهم و کاربردی هستند.
ما قبلا در مقالهای به معرفی سس های معروف دنیا و 5 رسپی جذاب برای خوشمزهتر کردن غذاهایتان پرداختیم، حالا نوبت این است که به سراغ یکی دیگر از معروفترین چاشنیها در سراسر دنیا برویم. سس باربیکیو یک طعمدهنده قوی است که از آن در نقاط مختلف جهان به عنوان چاشنی در کنار انواع غذا و یا به عنوان مرینیتکننده انواع گوشت استفاده میشود. این چاشنی ابتدا در جنوب ایالاتمتحده تهیه و مورداستفاده قرار گرفت اما بعد از آن کمکم در دیگر مناطق ایالاتمتحده و همچنین در دیگر نقاط جهان شناخته شد. حالا این سس یکی از محبوبترین چاشنیهای دنیاست.
اگر میپرسید از سس باربیکیو در چه غذاهایی استفاده میشود باید به شما بگوییم سس باربیکیو برای مرغ، جوجه کباب، استیک، سوخاری، سیب زمینی و انواع غذاهای فست فودی استفاده میشود. مواد لازم برای تهیه این سس در دستورهای مختلف متفاوت است، اما پایه اصلی در اکثر رسپیها شامل سرکه، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ یا مایونز و یا ترکیبی از این دو سس است. پودر پیاز، ادویههایی مانند خردل و فلفل سیاه و شیرینکنندههایی مانند شکر یا ملاس هم در طعم دادن به این سس بسیار مهم و کاربردی هستند.
هیچکس نمیداند اولین سس باربیکیو دقیقاً کجا و توسط چه کسی تهیه شد، اما داستانهایی وجود دارد که منشأ این سس را بخشهای جنوبی ایالاتمتحده آمریکا در قرن هفدهم معرفی کرده است. در یکی از این داستانها نقل شده است که کریستف کلمب در سفر به آمریکا شیفته سس لذیذ باربیکیو شد و آن را با خود از آمریکا به اروپا آورد! داستانهای اینچنینی زیاد است ما به همین یکی دو روایت بسنده میکنیم و به سراغ موضوع اصلی این مطلب میرویم.
اگر نمیدانید که سس باربیکیو چیست و چه کاربردی دارد این بخش از مطلب را دریابید. این سس در ابتدا به عنوان یک طعمدهنده یا بهتر بگوییم به عنوان یک مایع مرینیتکننده انواع گوشت مرغ، گوساله، گوشت خوک و ماهی مورداستفاده قرار میگرفت؛ اما رفتهرفته با اضافه کردن طعمدهندههای بیشتری به این سس و افزایش غلطت آن کاربردش هم وسیعتر شد. حالا از این سس میتوانید به عنوان طعمدهنده هر غذایی استفاده کنید؛ خصوصاً غذاهای فست فودی، انواع سوخاری، استیک و انواع پاستا، البته هنوز هم طعمدار کردن مرغ با سس باربیکیو یکی از بهترین روشها برای طعمدار کردن این نوع گوشت است و میتوان آن را به عنوان اصلیترین کاربرد سس باربیکیو در نظر گرفت.
سؤال بعدی که باید در مورد این سس به آن پاسخ داد این است که سس باربیکیو چه طعمی دارد؟
اگر بخواهیم سس باربیکیو را معرفی کنیم، باید بگوییم یک سس قرمز تند که طعم دودی دارد! البته که طعم دادن به این سس اگر خانگی باشد کاملاً سلیقهای است. درست است که مدلهای آماده از این سس در فروشگاهها آماده معمولاً تند و دودی هستند، اما اگر آن را در خانه آماده کنید برای ایجاد هر طعمی در آن آزادی عمل دارید.
باربیکیو خانگی میتواند غلیظ یا مایع باشد، بستگی دارد که شما از آن برای چه هدفی استفاده میکنید! از ادویهها هم میتوانید به طریقی استفاده کنید که سس شما طعمی شیرین، ترش، دودی، طعم سیر و پیاز و یا تند داشته باشد. برای ایجاد طعمهای متفاوت در این سس میتوانید از سویا سس، فلفل چیلی دودی، پاپریکا، ادویه کاری، برگ رزماری و حتی از آویشن استفاده کنید. استفاده از آب پرتقال هم برای درست کردن سس باربیکیو طرفداران خودش را دارد.
سس باربیکیو به شکل آماده در فروشگاههای مواد غذایی در دسترس است، برای مثال سس باربیکیو مهرام یکی از آن برندهایی است که میتوانید به سادگی در اکثر فروشگاهها و سوپرمارکتها پیدا کنید؛ اما از آنجایی که این سسها مطابق ذائقه شما تهیه نشدهاند و علاوه بر این مواد نگهدارنده و شکر زیادی دارند، بهتر است آن را خودتان در خانه درست کنید. آماده کردن سس خوش طعم باربیکیو بسیار ساده است. کافی است اراده کنید تا نیم ساعت بعد سس خانگی شما در دستانتان باشد. با این کار دیگر لازم نیست نگران قیمت سس باربیکیو و یا کیفیت برندهای مختلف این سس باشید.
اگر میخواهید از این سس به عنوان چاشنی کنار غذایتان استفاده کنید که هیچ، اما اگر قصد دارید از آن برای مرینیتکردن گوشت استفاده کنید، به این مطلب توجه داشته باشید.
اصطلاح باربیکیو در حقیقت به معنای پخته شدن آرام مواد غذایی مثل انواع گوشت و یا سوسیس روی شعله کم مثل شعله هیزم و یا زغال است که طعم دودی را به غذای شما اضافه میکند. کباب کردن هر نوع گوشت یا ماده غذایی روی شعلههای آتش و یا داخل فر دیگر باربیکیو به حساب نمیآید. حالا اگر میخواهید یک استیک را باربیکیو کنید باید ابتدا یک سس روان و مایع از مواد اولیه سس باربیکیو آماده کرده و گوشت را به مدت 3 الی 4 ساعت درون آن بخوابانید.
مواد سس باربیکیو برای درست کردن یک ماده مرینیتکننده شامل پیاز، سیر، روغن زیتون، سرکه، سس سویا، رزماری، پودر یا سس خردل، نمک و فلفل و ادویههای محبوبتان است. این مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید و بعد گوشت را داخل آن بخوابانید. بعد از اینکه گوشت حسابی طعم باربیکیو را به خود گرفت نوبت به باربیکیو کردن آن روی شعله میرسد. هر طرف استیک بعد از خواباندن در این سس نیاز به 7 الی 8 دقیقه کباب شدن روی شعله ملایم دارد.
حالا وقت این است که به سراغ طرز تهیه سس غلیظ باربیکیو به عنوان یک چاشنی در کنار غذاها برویم.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت گازاکس می باشد.